Obradović nakon igre nerava sa Monakom: Razumite me, neću da dijelim informacije

Košarkaši Partizana uspjeli su poslije još jednog u nizu trilera ove sezone da stignu do pobjede protiv Monaka. Izabranici Željka Obradovića su poslije produžetka slavila sa 89:85, pa trenutno imaju skor 6-6, dok je Monako na skoru 7-5.

Okršaj Partizana i Monaka donio je rat nerava, pravu rovovsku borbu koja se vodila od prvog do posljednjeg minuta, a iako je Majk Džejms trojkom iz teške pozicije donio Kneževima produžetak, crno-bijeli su u dodatnih pet minuta pokazali za nijansu više.

Upravo je odluka da Partizan ne pravi faul nad Džejmsom na nekoliko sekundi do kraja regularnog dijela bilo prvo pitanje za trofejnog stručnjaka, koji je ostao „zakopčan“.

– Razumite me, neću da dijelim informacije o tome. To je između igrača i stručnog štaba – rekao je Obradović.

Tokom dodatnih pet minuta, ponovo se vodio rat nerava, ponovo su odlučivale nijanse, sreća, a na kraju je pobjeda pripala Partizanu.

– Ponoviću ono što sam rekao i protiv Panatinaikosa. Hvala igračima na velikoj borbi, uložili su i posljednji atom snage. Hvala i navijačima koji su nam pomogli da slavimo, iako smo to morali da uradimo bez produžetka. Imali smo meč u rukama. Na kraju, sve se zaboravlja, a piše se pobjeda. Mnogo smo radili u prethodnom periodu na svim segmentima igre, a posebno smo pričali o problemima sa ofanzivnim skokom. Protiv Monaka smo dozvolili rivalu devet u prvom poluvremenu, to smo smanjili u nastavku, ali smo imali više izgubljenih lopti, pa smo stigli do triler završnice. Borili smo se, vjerovali i na kraju stigli do zlata vrijedne pobjede. Umor je prisutan, a vremena za odmor nema, jer nas čeka duel sa ekipom Milana – rekao je Obradović.

Vremena za slavlje i tugovanje nema, jer već 7. decembra Partizan igra protiv Olimpije iz Milana, dok će Monako odmjeriti snage sa ekipom Žalgirisa u Kaunasu.

Scroll to top