“Odbranićemo titulu” Gvardiola samouvjeren iako Siti prosipa bodove

Fudbaleri Mančester sitija odigrali su za vikend neriješeno sa Totenhemom (3:3) u susretu koji je podigao mnogo prašine, prije svega usljed sudijskih odluka, ali je utakmica sa “pijevcima” već daleka prošlost za branioca trofeja u Premijer ligi koji će sutra izaći na megdan Aston Vili.

Put u Birmingem Pep Gvardiola i njegovi izabranici dočekuju sa treće pozicije, uz tri boda manje od lidera Arsenala i bodom manje od Liverpula, ali španski strateg ne skriva optimizam pred utakmicu 15. kola.

– Uvjeren sam da ćemo osvojiti Premijer ligu. Ukoliko budemo igrali na nivou na kojem smo bili protiv Liverpula i Totenhema, odbranićemo titulu, iako znam da to nije lako – rekao je Gvardiola.

Strateg „građana“ potom se osvrnuo na kadrovsku situaciju pred novi u nizu izazova.

– Džon Stouns je spreman, može se naći među starterima. Što se tiče Džeremija Dokua, procijenićemo situaciju na današnjem treningu – izjavio je španski stručnjak i dodao da je moguće da se u timu nađe Kalvin Filips.

Gostovanje u Birmingemu predstavljaće važan test s obzirom da Aston Vila igra odlično o čemu govori i podatak da poslije 14 kola ima samo bod manje od Sitija.

– Očekuje nas težak izazov, protiv rivala koji ima odličnog stratega na klupi i koji tim čini boljim. Izuzetan je. Što se naše igre tiče, realnost je da primamo mnogo golova i da moramo da budemo bolji što se tog segmentatiče. Ipak, ne pružamo rivalima mnogo šansi, što je dobar znak – rekao je Gvardiola.

Scroll to top