Fudbaleri Borca riješeni da osvoje “duplu” krunu

Fudbaleri Zrinjskog i Borca večeras (18 časova) igraju prvi meč finala Kupa BiH, a domaćin je aktuelni šampion na stadionu „Pod Bijelim brijegom“.

Banjalučani su oputovali u Mostar riješeni da naprave dobar rezultat pred revanš na Gradskom stadionu, a dodatni motiv više jeste što bi po prvi put mogli da osvoje „duplu“ krunu.

Ovi rivali pokazali su najviše tokom sezone, a tri kola prije kraja prvenstva Borac ima pet bodova više u odnosu na „plemiće“.

– Biće to duel dvije najkvalitetnije ekipe u BiH i uvjeren sam da će publika moći da uživa u finalnim utakmicama. Zrinjski je u dobroj formi, a mi smo u situaciji da osvojimo prvu „duplu“ krunu u klupskoj istoriji. Motivisani smo i daćemo sve od sebe da dođemo do trofeja – rekao je trener crveno-plavih Vinko Marinović.

Registruj se na mbet.ba i osvoji moćni bonus dobrodošlice.

Stručnom štabu glavobolju donekle zadaje zdravstveni bilten, pa do pred sami početak meča neće biti poznato ko će biti spreman za prvo poluvrijeme finala. Jedan od momaka koji je obilježio finiš sezone je Alen Jurilj.

– Svaki naš dvoboj ove godine bio je sadržajan, igrao se dobar fudbal, izuzev prvog kada je bilo neriješeno. Ostale dvije utakmice bile su ‘guste’, mi smo slavili u prvoj, oni u drugoj i dobro se poznajemo. Znamo taktički sve o njima i nadamo se pozitivnom rezultatu. Svaka greška može biti presudna, pogotovo kada se dođe u završnu fazu kada svaki gol odlučuje. Koncentracija mora biti na višem nivou, nema se prava na kiks. Došli smo do finala i nadam se da ćemo na kraju uzeti Kup BiH i tako obradovati naše navijače – poručio je Jurilj.

Scroll to top