“Posljednji ekser u kovčeg” Legende otvoreno traže otkaz Ten Hagu

Čini se da su i definitivno odbrojani dani Erika ten Haga na klupi Mančester junajteda.

Ako je proteklih dana bilo donekle i sumnje da bi Holanđanin mogao da dobije otkaz, poslijed debakla na „Selhurst parku“ (0:4) čini se da je tako nešto sve izvjesnije.

Ni to što je ekipa ophrvana brojnim povredama ne može da bude opravdanje za sramotnu igru protiv Kristal Palasa, pa su i legende poput Pola Skolsa i Majkla Ovena digle glas.

Komentarišući igru Junajteda u Londonu, Skols nimalo nije štedio Ten Haga, čak je zatražio od suvlasnika Džima Retklifa da mu uruči otkaz.

Registruj se na mbet.ba i osvoji moćni bonus dobrodošlice.

– Ovo je bio posljednji ekser u kovčegu. Vidjeli smo nedostatak znanja u ekipi, truda, i sve to na gostovanju dobroj ekipi kao što je Kristal Palas kom trenutno ide dobro. Mančester junajted ne bi smio da dođe i izgubi sa 4:0. Osjećao sam da bi Erik mogao da dobije još godinu dana rada i radi u klubu u kom su se stišale bure dolaskom novih vlasnika, ali nemam taj osjećaj sada – kazao je Skols.

Junajtedu su ostali još mečevi sa Arsenalom, Njukaslom i Brajtonom u Premijer ligi, te finale FA kupa sa Mančester sitijem. Poput Skolsa i Oven se saglasio da ne vidi gdje bi Junajted mogao da pobijedi. Otuda predlažu da Džim Retklif momentalno smeni Ten Haga i da priliku Stivu Meklarenu da vodi ekipu do kraja sezone. On je bio nekada pomoćnik Aleksa Fergusona, radio je i u reprezentaciji Engleske, a obojica vjeruju da on nije kriv za muke Junajteda jer je već neko vrijeme njegov uticaj na klupi kako su rekli “zamrznut” od strane Ten Haga.

– Nema nikakve šanse da se u svemu vide njegovi prsti, kada je riječ o timu. On je briljantan trener, a ovaj tim nije dobro treniran – rekao je Oven.

Da podsjetimo, veliki kritičari rada holandskog stručnjaka odavno su Roj Kin, Geri Nevil i još nekoliko legendi Junajteda kojima teško pada posrtanje njihovog kluba.

Scroll to top