Uzalud Jokićev tripl-dabl i Jovićev plej-of rekord (VIDEO)

Iako je Nikola Jokić upisao tripl-dabl, njegovi Denver Nagetsi doživjeli su prvi poraz od LA Lejkersa poslije 11 trijuimfa i još nisu završili posao u prvoj rundi plej-ofa.

Jezerdžije su slavili sa 119:108 i izbjegli „metlu“ (3:1). Jokić je meč završio sa 33 poena i po 14 skokova i asistencija uz šut iz igre 10/20, 2/5 za tri poena. Poentersi pratili su ga Porter i Džamal Marej, ali kanadski reprezentativac je iz igre šutirao 9/23 i ovog puta nije ni stigao do prilike da se pobjedničkim košem, kao u drugoj utakmici „izvadi.“

Možda je i odnos skokova 46:39 za Lejkerse imao presudan značaj. A u tom segmentu apsolutno je dominirao Entoni Dejvis koji je sakupio čak 23 uhvaćene lopte. Imao je još 25 poena i šest asistencija i svakako bio prva violina Lejkersa. Lebron Džejms bio je najefikasniji u redovima pobjednika sa 30 poena, a dvocifreni su još bili Dianđelo Rasel i Ostin Rivs sa po 21 poenom.

Košarkaši Bostona slavili su u trećoj utakmici prve runde plej-ofa NBA u gostima protiv Majamija 104:84 i poveli 2:1 u seriji.

Surovo su Seltiksi spustili Hit na zemlju i pokazali im da nemaju namjeru da se predaju. Momentalno su vratili brejk i prednost domaćeg terena, a u narednoj četvrtoj utakmici imaće priliku i da se približe na korak od plasmana u drugu rundu.

Registruj se na mbet.ba i osvoji moćni bonus dobrodošlice.

Kod pobjednika Braun i Tejtum su bili najefikasniji sa po 22 poena, sa tim da je Tejtum kompletirao dabl-dabl uz 11 skokova, a imao je i šest asistencija. Na drugoj strani Adebajo je zabilježio 20 poena i devet skokova, a Nikola Jović je stigao do plej-of rekorda od 15 poena (5/11 šut iz igre, 0/3 za tri poena). Imao je još i osam skokova, po asistenciju, ukradenu loptu i blokadu.

Četvrta utakmica igra se takođe u Majamiju u noći ponedjeljka na utorak.

Scroll to top