Muzika za uši Grobara: Obradović potpisao ugovor, na redu A licenca i pojačanja

Najtrofejniji evropski stručnjak svih vremena Željko Obradović vodiće Partizan i u naredne dvije godine, pošto je danas produžio ugovor u prisustvu predsjednika Ostoje Mijailovića.

Dugo se krčkalo, navijači su postali pomalo nestrpljivi, ali je ovo danas sigurno muzika za uši svakog kome su crno-bijele boje u srcu.

– Nikada se nije postavljalo pitanje mog ostanka. Uživam radeći u Partizanu. Ovo što sada doživljavam sa voljenim klubom u kojem sam od 1984. godine, nikada nisam doživio. Imao sam poštovanje i od Huventuda, Benetona, Real Madrida, Panatinaikosa, Fenerbahčea. Međutim, ovo je moj grad, ovo su moji ljudi. Moje zadovoljstvo je ogromno da nastavim ovdje da radim sve dok navijači misle da sam ja taj čovjek – istakao je Obradović i dodao da je potpis ugovora samo formalnost:

– Sve je bilo jasno onda kada sam navijačima pokazao da ću nastaviti da radim u Partizanu – rekao je Obradović.

Obradović se u Partizan vratio 2021. godine. Osvojio je ABA ligu sa crno – bijelima prošle godine, a 2023. je izborio i mjesto u četvrtfinalu Evrolige. Ove godine crno – bijeli su elitno evropsko takmičenje završili u grupnoj fazi na 11. mjestu, a željno se čekaju vijesti o A licenci Evrolige.

Registruj se na mbet.ba i osvoji moćni bonus dobrodošlice.

– Pitanje na mjestu, ali pogrešnoj osobi postavljeno. Mi da možemo da odlučimo, mi bismo to riješili, ali ne odlučujemo, već prihvatamo odluku. Koliko znam, Evroliga neće mijenjati format naredne sezone i vjerujem da oni sada čekaju da se završe takmičenja, kako bi se donijela konačna odluka. Očekujem da će Partizan da igra Evroligu, nadam se da će to biti tako što osvojimo ABA ligu. Ako tako i ne bude, onda da dobijemo pozivnicu, kao što je Zvezda dobila ljetos – rekao je Mijailović.

Navijače zanima i kakav će tim imati Obradović na raspolaganju naredne sezone.

– Nagoveštaji su razni, ko je interesantan Partizanu. Prije neki dan sam pročitao ime igrača za kojeg nikada nisam bio zainteresovan. I to je to. Ljudi će objavljivati vijesti, svašta će se pojavljivati. Nama su prioritet igrači koji su trenutno u klubu. Neki imaju ugovore za narednu sezonu, nekima ističu. Mi sada imamo plan da prvo obezbijedimo plasman u finale ABA lige, pa da vidimo ko će nam biti protivnik. Stalno pričamo o tome šta može da se promijeni u timu. Retko koji tim je nešto napravio, a da nije nešto promijenio u sastavu. To se sve gleda kroz rezultate u toku sezone. Sada nam je najvažnije polufinale protiv Budućnosti. Razmišljamo o timu za narednu sezonu, ali ni sa kim nismo razgovarali ozbiljno. Razmišljamo, imamo skaute koji nam daju prijedloge, mi smo ljetos imali ogroman broj igrača koje smo gledali. Ne pamtim da sam ikada gledao toliki broj igrača. Imamo situacije sa igračima koji čekaju posljednji dan i poziv iz NBA, pa pristaju i na one dvosmjerne ugovore… Postoji brend Partizana, postoje i igrači koji žele da rade sa mnom… Mogu samo da se vratim na prošlo ljeto, svi igrači koji su ostali i koji su otišli ostvarili su neuporedivo bolje ugovore. To može da nam bude adut u pregovorima, a igračima vijek trajanja je oročen. Radimo i radićemo na svemu, probaćemo da napravimo najbolji mogući tim koji će navijači prepoznati – zaključio je Obradović.

Scroll to top