Jokić spremio “metlu” za Lebrona i društvo (VIDEO)

Košarkaši Denvera nastavili su nevjerovatan niz pobjeda u duelima sa Los Anđeles Lejkersima, jer su noćas 11. put zaredom dobili Jezerdžije (112:105), pa slavnoj ekipi sada nad glavom visi „metla“.

Novu briljantnu partiju upisao je srpski centar Nikola Jokić koji je na terenu proveo 39 minuta, upisao 24 poena (9/13 iz igre, 6/7 slobodna bacanja), 15 skokova i 9 asistencija za još jedan tzv. “Sombor-dabl” (statistički učinak pri kojem mu za tripl-dabl nedostaju tek jedan skok ili asistencija). Uz to je imao i jednu ukradenu i tri izgubljene lopte.

Za razliku od prve dvije utakmice serije, ovog puta nismo vidjeli dramatičnu završnicu, ali je utakmica generalno podsjećala na mnoge prošle duele ova dva tima. Lejkersi su tokom cijelog prvog poluvremena vodili, prednost je u nekim trenucima bila i dvocifrena, ali poučeni iskustvom, navijači Nagetsa samo su čekali kada će njihovi puleni “dodati gas” u drugom poluvremenu.

Registruj se na mbet.ba i osvoji moćni bonus dobrodošlice.

To se dogodilo krajem treće četvrtine, kada je “Zlatno grumenje” predvođeno Jokićem i Eronom Gordonom otpočelo preokret. Vođstvo Denvera je krajem trećeg perioda iznosilo i 12 poena, a sredinom četvrte četvrtine gosti su došli i do +15 i tako praktično prelomili meč.

Pored Jokića, u pobjedničkom timu istakao se Eron Gordon sa 29 poena (12/18 iz igre, 5/6 slobodna bacanja), 15 skokova i 3 asistencije. Džamal Marej je ubacio 22 (8/21 iz igre, 5sk, 9as), a Majkl Porter junior je zabilježio 20 poena (8/16 iz igre) i 10 skokova.

Što se Lejkersa tiče, Entoni Dejvis imao je još jednu izuzetnu individualnu partiju poslije koje je morao da se zadovolji gorkim porazom. Ej-Di je upisao 33 poena (14/23 iz igre, 5/7 penali), 15 skokova i 3 asistencije. Lebron Džejms ga je pratio sa 26 poena (12/20 iz igre), 6 skokova, 9 asistencija i 2 ukradene lopte.

Ostin Rivs se istakao u ekipi Darvina Hema sa 22 poena (8/17 iz igre), ali niko drugi nije imao dvocifren poenterski učinak.

Četvrta utakmica serije takođe će se igrati u „Crypto.com areni“, a taj duel je na programu u nedjelju rano ujutru po našem vremenu. Pobjednik serije Nagets – Lejkers u idućoj rundi plej-ofa igraće protiv boljeg iz okršaja Minesota – Finiks. Tim iz Mineapolisa ima prednost od 2:0.

U preostalim utakmicama koje su se igrale u noći između četvrtka i petka po srednjoevropskom vremenu Orlando je savladao Klivlend sa 121:83 (1:2), a Filadelfija – Njujork 125:114 (1:2).

Scroll to top