Dan za derbi (šta je od njega ostalo)

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana ipak će odmjeriti snage večeras od 19 časova u polufinalu Kupa Srbije, iako je postojala šansa da se to ne desi jer su „crno-bijeli“ danima ponavljali da neće igrati nakon subotnjeg meča u prvenstvu i dijeljenja pravde Pavla Ilića.

Ipak, odlučili su da istrče na teren i pokušaju spasiti sezonu bez obzira što već mjesecima ponavljaju da Zvezdu favorizuju sudije.

Nažalost, praksa je već godinama unazad da onaj ko poprište bitke napusti pognute glave anima nakon toga priča o zavjerama, zakulisnim radnjama i „kuhinji“ rivala. Povjerenje da sudi današnji meč dobio je mladi arbitar iz Ćuprije Miloš Milanović koji sigurno osjeća ogroman pritisak.

Oči aktera, ali i navijača biće uprte ka njemu, a kako god da odradi posao sigurno će biti nezadovoljnih. Takva situacija sigurno će donijeti tenzije i neće mu biti lako, naročito jer je svjestan da i njegova najmanja greška biti predmet priče narednih deset dana.

Zvezda ovog proljeća ima 12 pobjeda iz 13 utakmica, a jedini koji je uspio da ostane neporažen jeste upravo Partizan.

Registruj se na mbet.ba i osvoji moćni bonus dobrodošlice.

Bilo je to takođe na “Marakani” prije mjesec i po dana, kada su crno-bijeli vodili, ali su na kraju ostali bez dva boda. Prije nekoliko dana su imali prednost, identičnu, ali ovoga puta su ostali u potpunosti praznih ruku i to na najbolniji mogući način.

Šerif Ndiaje je pogodio u posljednjem minutu regularnog dijela, da bi Aleksandar Katai u devetom minutu nadoknade realizovao penal.

Mnogo se prašine diglo nakon posljednjeg sudijskog zvižduka Pavla Ilića, momka koji je postao persona non grata, bar kada je riječ o crno-bijeloj javnosti.

Bio mu je to drugi uzastopni derbi koji je sudio, a oštećenim su se i ovoga puta smatrali iz tabora kluba iz Humske ulice.

Nadamo se ipak da će večeras biti sve kako treba i da će derbi biti praznik kao što je nekad bio…

Scroll to top