Simbol prijateljstva i zajedništva

Prevezenih više od 650 kilometara, pet dana trkanja, spektakularno otvaranje u Beogradu i još spektakularnije zatvaranje trke u Banjaluci, te pobjeda Petra Pekale obilježili su 18. izdanje biciklisčke trke „Beograd-Banjaluka“ koja je ispunila sva očekivanja.

Događaj koji od 2007. godine gradi mostove i ruši granice između istog naroda sa dvije strane Drine bio je pravi praznik sporta, prijateljstva, turizma, dobre atmosfere… Veliki broj gledalaca u mjestima starta i cilja, kao i duž staze dokaz su da naš narod voli biciklizam, ali i sve što povezuje Srbiju i Srpsku.

– Uopšte nije bilo lako organizovati sve na ovakvom nivou, ali smo uspjeli zahvaljujući predanom radu mog tima. Naravno, ništa ne bi bilo moguće bez velike podrške institucija Srbije i Republike Srpske, resornih ministarstava, kao i gradova kroz koje trka prolazi. Srećan sam što iz godine u godinu imamo više opština koje žele da budu domaćini starta i cilja. Već sada se okrećemo planovima za iduće izdanje trke pošto je ovo vrlo kompleksan događaj i, da tako kažem, „živ“ tokom svih 365 dana – naglasio je direktor trke Vladimir Kuvalja.

Registruj se na mbet.ba i osvoji moćni bonus dobrodošlice.

Bicikliste je na put ispratio gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić, poželio im lijepo vrijeme i dobro zdravlje, a sve je na kraju ispalo i bolje nego što su prognoze pokazivale. Live stream ove godine išao je u 57 zemalja svijeta, a takmičari iz 40 zemalja sa četiri kontinenta bili su oduševljeni svime što su vidjeli, a naročito gostoprimstvom. Čelni ljudi Obrenovca, Bijeljine, Zvornika, Vlasenice, Višegrada, Sokoca i Doboja osim onih ustaljenih da im je čast što su dio ove trke, mahom su potencirali da je njena poruka mnogo jača i da je obaveza svih nas da se pazimo, pomažemo i svijetu pokažemo da smo složni kao braća.

Scroll to top