“Nije trebalo da igra u Banjaluci” Rus je bio umoran, ali je odlučio da dođe na Srpska open

Trener Andreja Rubljova, Alberto Martin, kaže da je savjetovao svog pulena da preskoči Srpska open prošle sezone.

Rubljov je sedmicu prije turnira u Banjaluci osvojio masters u Monte Karlu i definitivno mu je bio potreban odmor.

Ipak, Andrej nije želio da pogazi riječ datu organizatorima Srpska opena, gdje je na kraju stigao do finala i izgubio od Dušana Lajovića.

– Možda bi ove 2024. trebalo da preskoči neke turnire. Ali ponekad imate dogovor sa nekim turnirom. Poslije Monte Karla, koji je osvojio, rekao sam mu: ’Bolje da ne igraš’. Rekao mi je: ’Ne, počećemo u srijedu, trude se, vjeruju u mene, zato su me ’potpisali’. I onda je otišao u Banjaluku i stigao do finala. On nije momak koji će ’tankovati’. Ponekad igra i dubl – rekao je Martin.

Martin je izdvojio neke velike mečeve u kojima je Rubljov bio akter.

– Na Vimbldonu protiv Novaka. Izgubio je, ali je igrao dobro tokom cijelog meča. Rekao bih takođe i meč protiv Novaka u Parizu na mastersu. Ali je tada bio umoran, jer je otišao na spavanje u tri, četiri ujutru i onda je igrao u četiri popodne sutradan. Imao je zaista neke nevjerovatne pobjede, osvojio je nekoliko turnira, uništavao momke. Želim da se poredi sa igračima koji su u vrhu. Pobjeda nad Rafom na šljaci u četvrtfinalu Monte Karla. Pobijedio je Federera, sve vrhunske igrače. Ali za mene je najviši nivo kad kažeš: ’Je*o te, ovo je dobar meč’, čak iako si izgubio – kazao je on.

Martin i Rubljov sarađuju od 2016. godine, a Andrej je trenutno peti igrač svijeta.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

thirteen − 11 =

Scroll to top