Uzalud Bogdanov rafal: Jokić dao manje poena, ali dobio srpski obračun u Džordžiji (VIDEO)

Bogdan Bogdanović je ostvario rekord NBA karijere sa 40 poena, pogodio je i 10 trojki, ali to nije bilo dovoljno da njegova Atlanta savlada aktuelnog šampiona Denver. Nagetsi predvođeni Nikolom Jokićem slavili su sa 129:122.

Dvostruki MVP je utakmicu završio sa 25 poena, osam skokova i devet asistencija i za razliku od prethodnih mečeva imao je sjajan procenat šuta (9/13 iz igre i 6/7 slobodna bacanja).

Djelovalo je da će ovo biti rutinska pobjeda Denvera, jer su na startu posljednje dionice imali čak 20 poena prednosti 108:88.

Međutim, onda se raspucao kapiten srpske reprezentacije. Zahvaljujući Bogdanoviću, koji je pogodio tri trojke u posljednja dva minuta, Hoksi su na pola minuta prije kraja prišli na 126:122, ali je Jokić sa dva bacanja ipak omogućio svom timu da slavi. Nakon meča je imao samo riječi hale za zemljaka.

– Ovo je prvi put poslije duže vremena da se kreće bez ikakvih problema, a kada je tako, znam da ponekad djeluje kao da ništa ne može da promaši – istakao je Jokić.

U pobjedničkom timi pored Somborca najefikasniji je bio Džamal Marej sa 29 poena, devet skokova i četiri asistencije, a ruki Stroter je sa 22 poena ostvario rekord dosadašnje NBA karijere.

U četvrtom uzastopnom porazu Atlante Bogdanović je pored 40 poena, imao po tri skoka i asistencije. Dejonte Marej je imao 21, a Tre Jang 19 poena i devet skokova.

Scroll to top