“Probudili su zvijer u meni” Đoković otvorio dušu u dugo čekanom intervjuu (VIDEO)

Dugo očekivani intervju Novaka Đokovića za televiziju CBS konačno je objavljen.

Najbolji teniser svijeta je u dugom i iscrpnom razgovoru sa poznatim novinarom Džonom Verthajmom odgovorio na brojna aktuelna pitanja koja se tiču njega i njegove karijere, ali i tenisa uopšte.

Novak je rekao da njegova mentalna snaga nije božji dar.

– To nije poklon. To je nešto što dolazi sa velikim radom. Razlika, pretpostavljam, između momaka koji umiju da budu najveći šampioni i onih koji se bore da dođu do najvišeg nivoa je u sposobnosti da ne ostanu predugo u tim emocijama. Za mene je to zaista relativno kratko. Tako da čim to doživim, priznajem… Možda, znate, puknem. Vrištim na terenu, šta god da se desi. Ali onda sam u stanju da se vratim i resetujem – rekao je Novak.

Razbijanje reketa je češće kod mnogih drugih igrača, ali i njemu se to ponekad desi na terenu.

– Nisam ponosan na to. I stidim se sebe kada to radim, bez sumnje. Ali u isto vrijeme, znate, prihvatam sebe kao ljudsko biće sa manom. Količina pritiska i stresa je mnogo veća ako imate gomilu protiv sebe. Istovremeno, zapravo više uživam u okruženju gdje, znate, imam dobru podršku – dodao je Đoković.

Poznata je situacija iz januara 2022. kada je bio deportovan iz Australije.

– Imao sam većinu svijeta protiv sebe. Imao sam takvo iskustvo na teniskom terenu sa publikom koja me možda nije bodrila, ali nikada ranije u životu nisam imao ovo posebno iskustvo – rekao je i doda da “nije protiv vakcine” te da je samo “pobornik slobode izbora”.

Pobjeđujete dobre igrače koji su po godinama bliži vašoj djeci nego vama. Koliko to zadovoljstvo budi u vama?

– Ne znam da li zvuči dobro, da budem iskrem, ha-ha. Ali da, mislim da su mi dodatna motivacija mladi momci koji su gladni uspjeha i inspirisani da odigraju najbolje što mogu baš protiv mene. Na neki način su probudili zvijer u meni – naglasio je Đoković.

Govorio je i o svom velikom rivalu, Rafelu Nadalu i pokušaju Španca da ga “zastraši u svlačionici” uoči njihovih velikih mečeva.

– Igram protiv Nadala na Rolan Garosu, moja svlačionica je pored. Blizu smo, zar ne? Pokušavamo da damo jedan drugom prostora, ali ona nije velika. I čujem ga kako skakuće kao što to čini pred početak svakog meča. U svlačionici pored vaše čujete ga kako radi kratke sprintove. Čak i muziku koju sluša čujem u slušalicama. Pa znaš, to me nervira. Na početku karijere nisam shvatao kako je sve to dio scenarija, zar ne? Tako da sam se time plašio. Ali to me takođe motiviše da sam uradim stvari i da pokažem da sam spreman, znate? Spreman sam za bitku, za rat – naglasio je Đoković.

Velika satisfakcija je ogroman broj osvojenih grend slemova, rekordnih 24.

– Zapravo prije mnogo godina sanjao sam da će moja ćerka i moj sin moći da me gledaju kako osvajam Vimbldon. To se desilo nekoliko puta. Imao sam veliku sreću da sam to doživio – zaključio je najbolji igrač svijeta.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

two × two =

Scroll to top